Onze boeken

Broeders sluit u aan. Aspecten van verzuiling in zeven hollandse gemeenten

Door J.C.H. Blom e.a.

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#210740
Titel
Broeders sluit u aan. Aspecten van verzuiling in zeven hollandse gemeenten
Auteur
Blom, J.C.H. & C.J. Misset
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
De Bataafsche Leeuw, Amsterdam
Jaar van uitgave
1985
ISBN10
9067070815
ISBN13
9789067070812
Taal
Nederlands
Samenvatting
De verzuiling van de Nederlandse samenleving in heden en verleden trekt een toenemende belangstelling. Terwijl sociologen en politicologen zich al geruime tijd bezig hielden met de bestudering van de verzuilde Nederlandse samenleving als zodanig, wordt momenteel door de historici met name de vraag naar de ontstaansgeschiedenis van het verschijnsel aan de orde gesteld. Men is het er wel algemeen over eens dat de wortels van de verzuiling reeds in de 19de eeuw gezocht moeten worden en dat daarbij niet alleen oog meet zijn voor religieuze, maar evenzeer voor politieke en sociaal-economische ontwikkelingen, die al of niet specifiek zijn voor de Nederlandse situatie.
Waar de contouren van de verzuiling op nationaal niveau geleidelijk duidelijker worden, is het beeld van de lokale situatie nog
... (Lees verder)onscherp. Er is nog nauwelijks onderzocht hoe de verzuiling voor de Nederlander in zijn dagelijkse omgeving gestalte kreeg en wat een en ander betekende voor de plaatselijke verhoudingen en de geloofsgemeenschappen en bevolkingsgroepen. Deze gevarieerde bundel biedt een belangwekkende aanzet voor een dergelijk onderzoek naar de lokale aspecten van de verzuiling, waarbij de blik wordt gericht op een aantal Hollandse gemeenten.
Pagina's
278
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.