Onze boeken

Grace van Monaco

Door Martine Bartolomei

Categorie
Film, Cinema & TV
Boeknummer
#209980
Titel
Grace van Monaco
Auteur
Bartolomei, Martine
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Rebo Productions
Jaar van uitgave
1995
ISBN10
9036610028
ISBN13
9789036610025
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, stofomslag, (paginagrote) illustraties in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting

Van Philadelphia naar Hollywood van de filmstudio's naar de hofbals, Grace Kelly gaf aanleiding tot vele dromen. De vrouw achter het masker van onverstoorbare kalmte, dat ze droeg als actrice en daarna als prinses, bleef een ondoorgrondelijk mysterie. Alfred Hitchcock had oog voor de dualistische persoonlijkheid van de ster - het vuur onder het ijs - en buitte deze uit. De pers was geboeid door de prinses, die verscheurd werd door haar hang naar de filmwereld en haar verplichtingen als prinses. Martine Bartolomei presenteert hier een geheel nieuwe invalshoek, een andere gespletenheid: de kloof tussen een levensideaal waarin het streven naar perfectie centraal staat en de beperkingen van een tijd die ongetwijfeld te triviaal was naar de smaak van het ierse meisje van de Oostkust. Het is m
... (Lees verder)sischien wel deze spanning tussen verbeelding en werkelijkheid die het einde betekende van een ogenschijnlijk zo rooskleurig bestaan.
Pagina's
176
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.