Onze boeken

De brieven aan de Tessalonicenzen

Door Eduard Verhoef

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#207382
Titel
De brieven aan de Tessalonicenzen
Auteur
Verhoef, Eduard
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Kampen, Uitgeverij Kok
Jaar van uitgave
circa 1998
ISBN10
9024261708
ISBN13
9789024261703
Taal
Nederlands
Samenvatting
Paulus blijft de aandacht van de mensen trekken. De een zet zich tegen hem af, terwijl de ander zich juist met hem verwant voelt. Hoe dan ook zij, in ieder geval heeft Paulus op een cruciaal moment in de geschiedenis van het oudste christendom het evangelie 'vleugels' gegeven: hij bracht zijn boodschap naar Klein-Azië en naar Griekenland. De eerste brief aan de Tessalonicenzen is de oudste brief die van Paulus bewaard is gebleven, wellicht de eerste brief die hij aan een gemeente geschreven heeft. De tweede brief aan de Tessalonicenzen laat iets zien van het gedachtegoed van de generatie na Paulus.

Na een inleiding waarin de stad Tessalonica, de daar aanwezige religies en onder andere vragen betreffende authenticiteit en integriteit aan de orde komen, bespreekt de auteur uitvoerig
... (Lees verder)de beide brieven. Hij gaat in op de betekenis van de grondtekst en behandelt allerlei grammaticale kwesties. De bedoeling van de auteur(s) van deze brieven komt daardoor meer aan het licht.
Pagina's
310
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.