Onze boeken

De Eerste Wereldoorlog Door Nederlandse Ogen. Getuigenissen - verhalen - betogen

Door Rob Kammelar e.a.

Categorie
WO I
Boeknummer
#206306
Titel
De Eerste Wereldoorlog Door Nederlandse Ogen. Getuigenissen - verhalen - betogen
Auteur
Kammelar, Rob & Jacques Sicking en Menno Wielinga
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9038890273
ISBN13
9789038890272
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, groot 8vo.
Samenvatting
Wie bij een breed publiek, onder wie ook scholieren en studenten, het misverstand wil wegnemen dat de oorlog van 1914-1918 indertijd grotendeels aan Nederland is voorbijgegaan, kan dat het beste doen door de tijdgenoten zelf aan het woord te laten. Deze overtuiging ligt ten grondslag aan een nieuwe bloemlezing, die het vervolg is op Het monster van de oorlog, Nederlandse liedjes en gedichten over de Eerste Wereldoorlog van dezelfde samenstellers.

De gevarieerde prozafragmenten, die steeds kort worden toegelicht, brengen het verleden heel dichtbij en dragen daardoor ongetwijfeld bij aan het toenemen van historisch besef. Ooggetuigen vertellen over het lot van de honderdduizenden vluchtelingen, over hun gruwelijke frontervaringen, de verveling in de kazernes, het tekort aan voedsel en bra
... (Lees verder)ndstof, de slachtoffers van de oorlog op zee, het smokkelen aan de grenzen, de bommenaanval op Zierikzee. Ook uit veel vlammende betogen van bekende literatoren en journalisten blijkt hoe groot de woede en verontwaardiging zijn geweest over de 'Grote Oorlog', die pas later de Eerste Wereldoorlog is gaan heten.
Pagina's
416
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.