Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Een spiegel van het dagelijks leven? Latijnse school in de noordelijke Nederlanden in de zestiende en zeventiende eeuw

Door Jan Bloemendal

Een spiegel van het dagelijks leven? Latijnse school in de noordelijke Nederlanden in de zestiende en zeventiende eeuw
RubriekGeschiedenis Nederland
Boeknummer#204648
TitelEen spiegel van het dagelijks leven? Latijnse school in de noordelijke Nederlanden in de zestiende en zeventiende eeuw
AuteurBloemendal, Jan
BoektypePaperback
Jaar van uitgave2003
UitgeverijVerloren, Hilversum
ISBN109065507515
ISBN139789065507518
TaalNederlands
SamenvattingZeven Provincien reeks 22 - Een spiegel van het dagelijks leven? 1e druk is een boek van Jan Bloemendal uitgegeven bij Verloren B. V., Uitgeverij. ISBN 9789065507518 In de zestiende eeuw begon men Latijnstalig toneel te schrijven dat op de Latijnse scholen werd opgevoerd. Daarnaast brachten de leerlingen antieke komedies van Plautus en Terentius op de planken. Die twee soorten opvoeringen pasten binnen het curriculum, maar dienden ook andere doelen. Rond de eeuwwisseling nam men niet langer de antieke komedie maar de tragedie als voorbeeld, met name de stukken van Seneca. Sommige toneelstukken weerspiegelden de religieuze veranderingen die in deze periode hun beslag kregen. Midden zeventiende eeuw was de Neolatijnse schooltoneelmode over. In dit nieuwe deel van de Zeven Provinci n Reeks worden de (literair-)historische mechanismen onderzocht die de ontwikkeling van dit type toneel be nvloed hebben. Ook wordt gekeken naar de functies van het toneel binnen en buiten de school en wordt een typering gegeven van het werk van enkele bekende toneelschrijvers, zoals Georgius Macropedius en Cornelius Schonaeus.
Pagina's96
Staat van het boekGoed
Prijs€ 8,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.