Onze boeken

Bob Negryn the flat view. Landscape photographs

Door Miriam Windhausen

Categorie
Fotografie (Kunst)
Boeknummer
#204123
Titel
Bob Negryn the flat view. Landscape photographs
Auteur
Windhausen, Miriam
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij d'Jonge Hond, Zwolle
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9089101462
ISBN13
9789089101464
Taal
Engels
Beschrijving
Met gesigneerde brieven en losse gedrukte foto's
Samenvatting
Bob Negryn is actief in diverse fotografische genres: landschappen, portretten en stillevens. Hij combineert de blik van een beeldend kunstenaar met de technisch beheersing van een professioneel fotograaf.
Met zijn landschapsfoto's, genomen in onder andere Nederland, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en Ierland, heeft hij een geheel eigen plek verworven in de hedendaagse landschapsfotografie.
Het engagement van Negryns landschapsfoto's ligt in de - vaak historische - relatie tussen de mens en zijn natuurlijke of bebouwde omgeving. Negryn benadert deze verhouding vanuit verschillende invalshoeken, zoals de invloed van de economische vooruitgang op een volk en zijn landschap (Ierland) of de historisch bepaalde, vooropgezette verwachting van een landschap als idylle of overweldigend nat
... (Lees verder)uurfenomeen (Nieuw-Zeeland).
Zeker zo belangrijk als de vraag wat er is afgebeeld, is bij Bob Negryn de vraag hóe het is afgebeeld. Waarom wringt de compositie soms? Wat verhult de boom die net niet in het midden staat? Waarom lijkt die Nederlandse nieuwbouwwijk op het Ierse dorpje? Door die vragen te stellen komt de kijker tot de kern van Negryns werk: het kijken.
Pagina's
76
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.