Onze boeken

De stad die naar meneer Sun verhuisde. Over nieuwe megasteden in China

Door Michiel Hulshof e.a.

Categorie
Geschiedenis Azië
Boeknummer
#203258
Titel
De stad die naar meneer Sun verhuisde. Over nieuwe megasteden in China
Auteur
Hulshof, Michiel & Daan Roggeveen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Sun
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9461050283
ISBN13
9789461050281
Taal
Nederlands
Samenvatting
'De stad die naar meneer Sun verhuisde' ontleedt haarfijn de kolkende maalstroom van het ontstaan van de grootste stedelijke samenleving die de wereld ooit heeft gezien. Hulshof en Roggeveen vermijden bestaande vooroordelen en stellen de vraag: kan China haar revolutie van steen en beton omzetten in een model dat de wereld verovert?

In het hart van China schieten nieuwe metropolen als paddenstoelen uit te grond. Journalist Michiel Hulshof en architect Daan Roggeveen reisden naar steden met miljoenen inwoners waarvan de meeste mensen nog nooit hebben gehoord.

Ze ontmoetten bouwvakkers die de grootste stad op aarde bouwen, en eenvoudige maïsboeren die hun eigen boerderijen afbreken en vervangen door moderne appartementencomplexen. Ze gingen op de thee bij een miljonair in zijn spl
... (Lees verder)internieuwe Italiaanse villa, bezochten een eeuwenoude stad die eruit ziet alsof hij zojuist is gebombardeerd en liepen rond in een splinternieuw stadcentrum zonder bewoners. Ze spraken architecten die klagen dat ze het bouwtempo onmogelijk kunnen bijbenen en een hoge official die een voormalig militair vliegveld in een mum van tijd wil ombouwen tot een van de belangrijkste financiële districten van China.
Pagina's
221
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.