Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Een berg van Licht

Door Bert Schierbeek e.a.

Een berg van Licht
RubriekAlgemeen Kunst
Boeknummer#203097
TitelEen berg van Licht
AuteurSchierbeek, Bert & Sipke Huismans & Theo Daamen & Frank Lodeizen & Lucebert & Ans Wortel & Peter Vos & Hannes Postma
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
Jaar van uitgave1971
UitgeverijAmsterdam, Holshuijsen-Stoeltie N.V.
TaalNederlands
BeschrijvingHet boekje werd uitgegeven door diamanthandel Holshuijsen-Stoeltie N.V., ter gelegenheid van het ingebruiknemen van de gerestaureerde panden Amstelstraat 29-31 te Amsterdam. Idee van Bab Hendriksen en Frank Lodeizen.
SamenvattingIn de eerste helft van de 19de eeuw werden in de grafheuvels aan de noordkust van de Zwarte Zee opmerkelijke vondsten gedaan: Griekse vazen, houten sacrofagen en veel goud. De sieraden zijn vooral te danken aan de rijke dodencultuur van de plaatselijke nederzettingen. Aanvankelijk werden de opgravingen geleid door nog onervaren archeologen. In de loop van de tijd kwam het onderzoek onder de verantwoordelijkheid van de Keizerlijke Archeologische Commissie onder de leiding van Sergej Grigorjevitsj Stroganoff. De gouden sieraden die op en bij de overledenen waren meegegeven, bleken in een uitzonderlijk goede staat te zijn bewaard: van fragiele gouden olijfkransen tot fraaie oorhangers, kettingen en ornamenten ter versiering van het hoofd. De juwelen kregen een plaats in de schatkamers van het Winterpaleis, nu het Staatsmuseum de Hermitage, te Sint Petersburg. Grieks Goud is de eerste tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam en is samengesteld door Joerie Kalasjnik, hoofd van de afdeling Amntieke Wereld van het Staatsmuseum de Hermitage.
Pagina's40
Staat van het boekGoed — Scheurtje in stofomslag geplakt
Prijs€ 30,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.