Onze boeken

oncurrentie. Een onderbelicht thema in de Nederlandse bedrijfsgeschiedenis

Door E.J. Fischer

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#202749
Titel
oncurrentie. Een onderbelicht thema in de Nederlandse bedrijfsgeschiedenis
Auteur
Fischer, E.J.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam University Press
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9057420228
ISBN13
9789057420221
Taal
Nederlands
Beschrijving
Concurrentie een onderbelicht thema in de Nederlandse bedrijfsgeschiedenis. Rede uitgesproken op 27 januari 1999 ter gelegenheid van de bezetting van de bijzondere leerstoel bedrijfsgeschiedenis inclusief de sociale aspecten,-ingesteld door de Vereniging het Nederlands Economisch-Historisch Archief - aan de Universiteit van Amsterdam
Samenvatting
Concurrentieverhoudingen bepalen in belangrijke mate het gedrag van ondernemers op de markt. Dat is momenteel het geval; dat was in het verleden ook het geval. Het is dus merkwaardig te noemen dat bedrijfshistorici aan dit thema in hun studies zo weinig aandacht besteedden. Volgens Fischer zijn er drie oorzaken aan te wijzen voor het nagenoeg ontbreken van het thema 'concurrentie' in dergelijke studies: een bronnenprobleem, een gebrek aan economische kennis bij de bedrijfshistoricus en een probleem bij de opdrachtgever. Aan al deze problemen is iets te doen.
Pagina's
35
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.