Onze boeken

De Spirituele Aap. Waarom we in God geloven

Door Barbara King

Categorie
Algemeen Astrologie & Spiritualiteit
Boeknummer
#199582
Titel
De Spirituele Aap. Waarom we in God geloven
Auteur
King, Barbara
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Ten Have, Kampen
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
907900104X
ISBN13
9789079001040
Taal
Nederlands
Samenvatting
Al bij de mensaap vind je de eerste sporen van religieus gedrag. Dat beweert de Amerikaanse biologisch antropoloog Barbara King, de hedendaagse Jane Goodall. Volgens haar zijn hogere primaten -- mensapen en mensen -- er door hun sociale levenswijze op ingesteld geraakt emotionele relaties met elkaar en uiteindelijk ook met het 'hogere' aan te gaan.

Deze stelling werkt King uit in een toegankelijk boek vol anekdotes over haar observaties van mensapen. Het bevat ook fascinerende gegevens over het gedrag van onze menselijke voorouders, hedendaagse natuurvolken en moderne mensen. In tegenstelling tot Dennett en anderen ziet King in deze evolutionaire aanleg niet het bewijs dat religie 'slechts' een hersenkronkel is die ons helpt onze soort in stand te houden. Maar in tegenstelling tot aanha
... (Lees verder)ngers van Intelligent Design houdt die aanleg voor haar ook geen aanwijzing in voor het bestaan van God of de waarheid van welke religieuze overtuiging dan ook. King benadert haar studie-objecten als welwillende agnost.

Barbara J. King is hoogleraar antropologie aan The College of William and Mary in de Amerikaanse staat Virginia waar ze vier keer tot docent van het jaar werd uitgeroepen. Ze bestudeerde het gedrag van apen en mensapen in Gabon, Kenia en de VS.

'Lezers zullen onder de indruk zijn van Kings verfrissende inzichten en haar heldere schrijfstijl zonder vakjargon.' -- Publishers Weekly
Pagina's
304
Conditie
Goed — Lichte vouw rechter bovenhoek kaft
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.