Onze boeken

Verloren Land. Elke familie heeft zijn geheimen

Door diverse auteurs

Categorie
WO II
Boeknummer
#195766
Titel
Verloren Land. Elke familie heeft zijn geheimen
Auteur
Diverse auteurs
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Canvas & Uitgeverij Van Halewyck, Leuven
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9056178989
ISBN13
9789056178987
Taal
Nederlands
Samenvatting
Boogie Boy die op bezoek gaat in het huis waar zijn moeder zat ondergedoken. Stijn en Bart Peeters die in isolatiecel 12 van het Fort van Breendonk de inscripties lezen die hun 'pappie' er heeft achtergelaten. Roos Van Acker die graaft naar het verzetsverleden van haar grootvader. Stijn en Steven Kolacny die proberen te begrijpen waarom hun opa na de Eerste Wereldoorlog nooit meer terug naar Oostenrijk is gegaan.
Het is slechts een greep uit de elf aangrijpende oorlogsverhalen die aan bod komen in het boek Verloren land. Want elke familie heeft zo haar eigen geheimen. Verhalen die enkel achter gesloten deuren worden verteld. In het Canvas-programma 'Verloren land' wagen interessante Vlamingen al twee seizoenen lang een duik in hun eigen familiegeheim door in de voetsporen van hun vooroude
... (Lees verder)rs te treden.
Het boek Verloren land bundelt de oorlogsverhalen van de eerste twee seizoenen van het gelijknamige Canvas-programma. De bekende Vlamingen geven meteen ook een inkijk in hun eigen ervaringen: hoe ze hun zoektocht hebben ervaren, wat ze liever nooit te weten waren gekomen en wat ze net wél nog zouden willen uitvissen.
De lezer krijgt, naast de nodige achtergrondinformatie bij de verhalen, heel wat concrete doe-het-zelftips om zijn eigen stamboom samen te stellen en zo ook zijn familiegeschiedenis in kaart te brengen.
Fotograaf Filip Naudts tekent voor de stijlvolle foto's van de bekende Vlamingen.
Pagina's
223
Conditie
Goed — Naam, plaats en datum op tweede schutblad
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.