Onze boeken

Mijn God, waarom hebt Gij ons niet verlaten. Humor in de internationale holocaustliteratuur

Door Channa Kalmann

Categorie
WO II
Boeknummer
#195532
Titel
Mijn God, waarom hebt Gij ons niet verlaten. Humor in de internationale holocaustliteratuur
Auteur
Kalmann, Channa
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Aspekt, Soesterberg
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9461532644
ISBN13
9789461532640
Taal
Nederlands
Samenvatting
Mag je lachen om de Holocaust? Deze vraag staat centraal in Mijn God, waarom hebt Gij ons niet verlaten? Aan de hand van een aantal baanbrekende romans bespreekt Channa Kalmann hoe het gebruik van humor in de Holocaustliteratuur in de loop der jaren is verschoven. Van humor met een agressieve en boosaardige ondertoon in de jaren direct na de oorlog, naar vlammende satire in onze huidige tijd.

Mijn God, waarom hebt Gij ons niet verlaten? geeft een staalkaart van ongeveer 65 jaar Holocaustproza. Het is geen pleidooi om te lachen om de Holocaust, maar wel om humor serieus te nemen. Humor tast sociale en morele grenzen af, kan taboes doorbreken, pijnlijke onderwerpen aansnijden en als uitlaatklep dienen. Kalmann concludeert dat humor zeer goed kan werken in literatuur over de Holocaust, zol
... (Lees verder)ang deze maar stil valt voor de daadwerkelijke vernietiging van de joden. De Holocaust zelf staat geen lachen toe.
Pagina's
412
Conditie
Goed — Naam en datum op schutblad
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.