Onze boeken

Snelloopende dieselmotoren voor automobielen en railtractie

Door W.J. van der Elst e.a.

Categorie
Auto's & Autotechniek
Boeknummer
#194126
Titel
Snelloopende dieselmotoren voor automobielen en railtractie
Auteur
Elst, W.J. van der & H.A. Ruijsch Lehman de Lehnsfeld
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Wed. J. Ahrend & Zoon, Amsterdam
Jaar van uitgave
1933
ISBN10
9044608509
ISBN13
9789044608502
Taal
Nederlands
Beschrijving
Snellopende dieselmotoren voor automobielen en railtractie
Samenvatting

Veertig jaar lang, met korte tussenpozen, voerde de Nederlandse Republiek oorlog tegen het Frankrijk van Lodewijk XIV. In 1672 ging de machtige en welvarende Republiek bijna ten onder. Bij de Vrede van Utrecht in 1713 bleef de zelfstandigheid behouden, maar was de staat goeddeels failliet. De publieke belangstelling voor deze strijd was zeer groot. Zij bleek uit kranten, pamfletten, preken, liedjes, gedichten, prenten, schilderijen en gedenkpenningen. Breed gedragen was het idee dat wat in de honderd jaar sinds de Nederlandse Opstand en de strijd tegen Spanje was verworven en opgebouwd, niet verloren mocht gaan. Men sprak over het behoud van het 'vaderland'. In tal van media getuigden schrijvers en kunstenaars, overheidsdienaren en burgers, welgestelden en kleine neringdoenden van hun id
... (Lees verder)entificatie met 'Nederland'. Dit rijk geïllustreerde boek laat zien welke rol dit gemeenschappelijk identiteitsbesef speelde tijdens tientallen jaren oorlog.
Pagina's
171
Conditie
Goed — Naam op schutblad en op achterzijde schutblad
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.