Onze boeken

Over de volle breedte. Amsterdams universitair onderzoek na 1970.

Door Menno Polak e.a.

Categorie
Algemeen wetenschap
Boeknummer
#193486
Titel
Over de volle breedte. Amsterdams universitair onderzoek na 1970.
Auteur
Polak, Menno & Sevink, Jan & Noorda, Sijbolt
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Vossiuspers, Amsterdam
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9057303000
ISBN13
9789057303005
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het beeld dat het grote publiek van de Universiteit van Amsterdam heeft, wordt gedomineerd door (bestuurlijke) conflicten en door wetenschappers die door zware onderwijsverplichtingen niet aan wetenschappelijk onderzoek toekomen. Toch is er in de loop van de jaren, wellicht tegen de klippen op, veel belangrijk wetenschappelijk onderzoek verricht, en wel over de volle breedte van het spectrum. Uit alle Amsterdamse faculteiten zijn voorbeelden te geven van onderzoek dat uniek is voor Nederland en vaak ook internationaal baanbrekend is geweest. In deze bundel worden twaalf voorbeelden van dergelijk onderzoek door bij uitstek deskundige auteurs gepresenteerd. Van de verste sterren tot de kleinste deeltjes, van Rembrandt tot immigratie van Marokkanen, van tandartsangst tot informatierecht: het ... (Lees verder)boek geeft een enthousiasmerend beeld van de variëteit van de wetenschapsbeoefening aan de Amsterdamse universiteit.

Met bijdragen van: Herman van der Wusten, Frans Grijzenhout, Sjef Gevers, Walter Hoogland, Ed van den Heuvel, Nanne Nanninga, Ruud Koster, Ad de Jongh, Herman Brijder, Egbert Dommering en Frans van Winden. Sijbolt Noorda schreef de inleiding.
Pagina's
214
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.