Onze boeken

Harvard Business Review: Over vinden en binden

Door diverse auteurs

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#192209
Titel
Harvard Business Review: Over vinden en binden
Auteur
Diverse auteurs
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Thema, Zaltbommel
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9058712222
ISBN13
9789058712226
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het is tegenwoordig al niet eenvoudig om toptalent te krijgen, laat staan dat managers hun hoogvliegers ook weten te behouden voor hun organisatie. Deze bundel van artikelen - uit de befaamde Harvard Business Review-reeks - is bij uitstek geschikt voor organisaties die op zoek zijn naar de juiste werving en selectiemethoden. En zeker zo belangrijk is de vraag hoe zij hun toptalent op langere termijn kunnen blijven boeien door het juiste personeelsbeleid te voeren. Deze waardevolle bundel bevat acht uiteenlopende artikelen van bekende managementauteurs als Robert H. Waterman en Suzy Wetlaufer.
Vroeger boden veel bedrijven lifetime employment in ruil voor toereikende prestaties en loyaliteit. Tegenwoordig is deze relatie niet zo vanzelfsprekend meer: contracten zijn niet meer voor onbepaald
... (Lees verder)e duur en werknemers wisselen steeds sneller van werkgever. De traditionele focus op werkgelegenheid zou, zo schrijft Robert Waterman in het openingsartikel, langzamerhand ingeruild kunnen worden voor een focus op employability. Dat betekent dat mensen de concurrerende capaciteiten zouden moeten bezitten om werk te kunnen vinden wanneer ze dat nodig hebben. Werknemer én werkgever zijn hier volgens de auteur beide verantwoordelijk voor. Er zou ruimte moeten zijn voor werknemers om hun eigen carrière te managen, hun eigen capaciteiten te beoordelen en te ontwikkelen. Bedrijven en organisaties die deze ruimte bieden, zullen een gigantisch strategisch voordeel hebben. Door mensen te stimuleren te groeien, te veranderen en te leren, zullen zij dat ook doen.
In 'Vinden en Binden' komen ook de volgende onderwerpen aan de orde: Een marktgestuurde methode om talent in huis te houden - Peter Cappelli, Aannemen zonder ontslaan - Claudio Fernández-Araóz, Partner worden in een bedrijf. Mentorhandleiding voor de psychologische reis - Herminia Ibarra, Wie wil er een miljonair managen? - Suzy Wetlaufer, Te oud om te leren? - Diane L. Coutu, Het wegmanagen van slechte gewoontes - James Waldroop en Timothy Butler, De kunst om uw beste mensen in huis te houden - Timothy Butler en James Waldroop.
Pagina's
162
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.